Nu există nici un maniac de păr care să facă fără ulei de păr. Acest tratament de îngrijire a părului este atât de mare încât câștigă din ce în ce mai mulți fani. Dacă părul este deteriorat, uscat, fără strălucire sau excesiv, ar trebui să utilizați un ulei cosmetic. Veți obține cu siguranță efecte mari. Tu nu crezi? Faceți ulei de păr și vedeți-l singur.

Uleierea părului; vechi ritual de frumusețe

Deși uleiul de păr este un tratament extrem de popular și eficient, cele mai multe fete încă o fac în mod greșit. Acest tip de îngrijire a părului și a scalpului nu este deloc dificil. Îndepărtarea părului constă în aplicarea unei cantități adecvate de ulei care se potrivește cu porozitatea părului nostru. Ritualul a fost cunoscut și folosit de femei arabe și indiene pentru o lungă perioadă de timp. Dacă vă place să vizionați filme Bollywood, trebuie să fi văzut aceste femei și părul lor frumos. Nu v-ar plăcea aceleași coafuri (poate chiar mai bune)? Înainte de a începe să vă umeziți părul, citiți despre cele mai mari greșeli făcute de maniacii de păr. Evitați-i ca pe o ciumă!

1. Îndepărtați părul înainte de spălare

Aplicarea unui ulei pe părul murdar și pe scalp este o greșeală foarte mare. Atunci când firele dvs. sunt acoperite cu mousse de păr, spray și silicon, în timp ce sebum, praf și grăsime se fixează pe scalp; Chiar și cel mai bun ulei va eșua. Nu există cosmetice care să poată penetra printr-un astfel de strat de impurități. Este important ca ingredientele active și nutritive să fie absorbite în păr și scalp în timpul tratamentului cu ulei de păr. Prin urmare, trebuie să vă spălați bine părul înainte de fiecare tratament. Utilizați un șampon de curățare cu SLS (laurilsulfat de sodiu).

2. Aplicați prea mult ulei

Mai mult nu este neapărat mai bun. Cantitatea minimă funcționează mai bine în tratamentul cu ulei de păr. Aplicarea unei astfel de doze, cel puțin o dată pe săptămână, este o idee grozavă. Știți ce se întâmplă atunci când aplicați prea mult ulei? În primul rând, scalpul și părul pot deveni grași, deoarece glandele sebacee vor produce mai mult sebum. În al doilea rând, trebuie să spălați părul de două ori pentru a elimina uleiul excesiv și să utilizați un șampon puternic de curățare care vă poate usca părul și scalpul.

3. Crezi că părul cu porozitate scăzută nu are nevoie de uleiere?

Incorect! Părul cu porozitate scăzută, medie și ridicată are nevoie de un tratament regulat cu ulei. Țineți minte că dacă părul dvs. are o porozitate scăzută, nu trebuie să-l ulezi atâta de repede, cît și firele deteriorate și uscate. Îndepărtarea părului protejează părul slab de porozitate din razele UV, căldura instrumentelor de styling, substanțele dăunătoare și poluarea mediului. Mai mult decât atât, pieptănarea va fi mai ușoară, în timp ce uscarea prin suflare și – mai repede. Grasimea părului slab de porozitate are o altă caracteristică importantă. Elimină și închide cuticulele de păr, astfel încât firele de porozitate scăzute să se transforme în mai poroase.

4. Ai ales uleiul greșit

Îndepărtarea părului nu va aduce efecte dacă alegeți un ulei necorespunzător. Pentru a face lucrurile să se înrăutățească, ar putea chiar să vă agraveze starea părului și a scalpului. Deci, ce putem face pentru a profita din plin de ulei? În primul rând, identificați porozitatea părului. Există porozitate scăzută (păr sănătos, strălucitor și neted), porozitate ridicată (păr uscat, curat și deteriorat) și porozitate medie (combinație de par cu porozitate scăzută și ridicată). Folosiți uleiuri saturate și unturi cosmetice în îngrijirea părului cu păr scăzut. Hrăniți părul ridicat de porozitate cu uleiuri polinesaturate. Uleiurile mononesaturate sunt ideale pentru porozitatea medie.

5. Uleierea părului nu este de ajuns!

În cazul în care părul este foarte uscat, acesta cade în exces, scalpul este roșu și mâncărime; Tratamentul cu ulei de par are nevoie de sprijin. Utilizați alte produse în îngrijirea zilnică a părului. Mastile, balsamurile, serurile si spuma sunt utile. Amintiți-vă că principalele componente ale celor mai bune produse sunt naturale. Mai presus de toate, ar trebui să încercați produsele cosmetice cu extracte de plante și plante, vitamine, minerale și alte substanțe de condiționare (keratină, biotină sau componente hidratante).

6. Niciuna dintre metodele de uleiere a părului nu a funcționat?

Trebuie să existe niște tehnici pe care nu le-ați încercat încă. Fetele împărtășesc experiențele lor de ulei de păr și le place să le spună altor fete cum să o facă într-un mod adecvat. Există multe modalități de aplicare a uleiurilor. Puteți distribui produsul pe fire curată, uscată sau umedă. Uleiul poate fi aplicat și după uscarea prin suflare, pentru a forma un coafură și ca o atingere finală. Funcționează excelent atunci când o adăugi la măști și balsamuri.