Scăzută, ridicată sau medie? Care este porozitatea părului tău? Dacă încă nu știți, verificați-o cât mai curând posibil. Trebuie să identificați porozitatea părului pentru a alege un ulei potrivit. Acesta este singurul mod de a avea grija de scalp. Vedeți-vă singur!

PĂRUL CU POROZITATE SCĂZUTĂ

Cel mai frumos tip de par care viseaza fiecare dintre noi. Parul slab de porozitate este strălucitor, neted, bine hidratat și elastic, precum și ne-frizzy și non-statice. Liniile cu porozitate scăzută nu pierd umiditatea și nu o absorb în aer. Îți uscați părul și arată că ai părăsit cel mai bun salon de coafură. Trece-ți mâinile prin păr și ești pregătită pentru noapte.

Mai mult, părul cu porozitate scăzută nu se încurcă. Periajul durează o clipă. Pe de altă parte, acest tip de păr este greu de aranjat. Aveți grijă să nu îl încărcați cu cu măști, balsamuri și mătase.

În plus, nu uitați să curățați regulat acest tip de păr. Evident, îndepărtarea siliconilor și a altor formule groase necesită mult timp. De ce? Parul cu porozitate redă are închiși cuticule care nu pot fi lăsate în orice substanță și apă. Uneori, trebuie să vă spălați de două ori părul dacă doriți să curățați astfel de fire.

PĂR CU POROZITATE RIDICATĂ

Din păcate, acest tip de păr este cel mai rău. Deteriorat, uscat și slab. Parul se descompune ușor, firele sunt fragile, plictisitoare și rigide. Albirea, îndreptarea, colorarea și valul permanent slăbesc și mai mult starea părului cu porozitate ridicată. Pe de altă parte, este ușor să stilul acestui tip de păr. Din păcate, căldura – Produs de instrumente de styling – Dăunează structurii părului și accelerează evaporarea apei și a cheratinei. Este cauzată de cuticulele înalte.

Atunci când aplicați unele produse părului de înaltă porozitate, acestea sunt foarte rapid absorbite. Acest tip de păr, de asemenea, absorb ușor umezeala din aer. Prin urmare, devine chiar mai frizzy și statice. Părul se încurcă din cauza cuticulelor ridicate. Utilizați un balsam hidratant de fiecare dată când spălați firul de porozitate ridicat. În caz contrar, ele vor fi uscate și dure.

Emolienții (uleiurile și siliconii) sunt cei mai eficienți în îngrijirea părului cu înaltă porozitate. Reglarea obișnuită și uleiul de păr umed vor fi de asemenea utile. Ar trebui să evitați temperaturile înalte, razele ultraviolete, vântul, apa sarată și clorinată, pieptănarea rapidă și aspră. Renunțați la produse care includ ierburi, proteine, alcool, umectanți și ceară de parafină. Nu trebuie să folosiți legături subțiri. Dacă părul are porozitate ridicată, evitați să folosiți cleme metalice și prosoape aspre.

PĂRUL CU POROZITATE MEDIE

Acest tip de păr combină calitățile porozității mici și ridicate. Puteți condiționa parul mediu de porozitate astfel încât să devină neted și strălucitor. De asemenea, puteți spori porozitatea prin colorarea obișnuită, uscarea prin suflare, îndreptarea și utilizarea unor produse necorespunzătoare. Porțiunile de porozitate medie sunt de obicei ondulate sau drepte. Aerul umed îl încrețește repede (ca în cazul porozității mari), dar acestea sunt mai predispuse la stil decât părul slab de porozitate.

Când condiționați părul cu porozitate medie, utilizați uleiuri care conțin acizi omega-3, omega-6 sau omega-9. Utilizați șampoane SLS numai din când în când; Apă caldă pentru spălarea părului; Balsamuri cu siliconi, proteine și emolienți. Mască și unt de cosmetice vor fi de asemenea utile.

Renunțați la presare, la uscare și la îndreptare. Dacă nu puteți face acest lucru fără un uscător, utilizați cel care are un flux de aer rece și o ionizare. Periați acest tip de păr numai după aplicarea unui balsam sau imediat după spălarea părului. Ascundeți firele sub pălărie în timpul iernii și aplicați niște mătase pe capetele părului pentru protecție. Asigurați-vă că părul este uscat înainte de a merge la culcare, pune-l într-o cârpă sau să faceți o panglică. Îndepărtați vârfurile părului la fiecare două luni. În acest fel, vă veți bucura de o coafură frumoasă și sănătoasă.

ULEIURI ȘI POROZITATEA PĂRULUI

Fiecare tip de păr trebuie cultivat cu un tip de ulei adecvat. Uleiul de cocos, uleiul de palmier, uleiul de in, uleiul de ricin, floarea soarelui și untul de shea sunt cele mai bune pentru părul cu porozitate scăzută. Uleiul de argan, uleiul de macadamie, uleiul de jojoba, uleiul de susan, uleiul de tărâțe de orez și uleiul de migdale dulci se pot aplica părului cu porozitate medie. Uleiul de soia, uleiul de porumb, uleiul de floarea soarelui, uleiul de dovleac, uleiul de piersici, uleiul de avocado și uleiul de semințe de in s-au folosit pentru părul cu porozitate ridicată.

CUM SE DETERMINĂ POROZITATEA PĂRULUI?

Este foarte simplu! Tot ce trebuie să faceți este să răspundeți la câteva întrebări. Fa-o acum și aflați care ulei este potrivit pentru coafura ta. Să începem testarea!

1. Cât durează să se usuce părul?

Soluție : Parul de înaltă porozitate se usucă foarte încet, porozitatea medie și nisipul; Mai mult sau mai puțin 3 ore, porozitate scăzută – Până la 2 ore.

2. Îți umezi ușor părul?

Soluție : Porozitate ridicată – Foarte ușor, porozitate scăzută– exact invers. Părul cu porozitate medie absoarbe foarte ușor apă.

3. Este parul usor de stil?

Soluție : Părul de porozitate de înaltă și medie este predispus la styling. Parul cu porozitate redusă este greu de stil.

4 . Părul este moale și neted la atingere?

Soluție: Dacă există, aveți parul cu porozitate scăzută. Parul de înaltă porozitate este grosolan și dur, în timp ce în cazul porozității medii, unele fire sunt netede, altele sunt aspre.

5. Parul devine încrețit și static ușor?

Soluție: Parul cu porozitate scăzută nu este niciodată frizzy sau static. Părul cu porozitate medie arată în acest fel în anumite situații (de exemplu, când aerul este foarte umed). Parul cu porozitate ridicată este mereu încrețit și static.

6. Cum arată vârfurile părului?

Soluție: părul de înaltă porozitate are capete divizate, porozitate scăzută; Scopuri sănătoase. Dacă părul cu porozitate medie primește o îngrijire necorespunzătoare, părul părului se poate împărți.

7.Îți vopsești părul, îl usuci sau aranjezi cu placa/ondulatorul?

Soluție: Dacă faceți acest lucru, părul dvs. are o porozitate ridicată. Părul cu porozitate scăzută este foarte rar vopsit sau uscat cu uscătorul.